Luis Aleixandre

  • Home
Luis Aleixandre

Luis Aleixandre


Vila-real País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Sisé finalista del Premi Planeta 2019 i membre de l’associació d’Escriptors de la Província de Castelló i de l’associació literària Tirant el Groc de Vila-real. Va començar la seua carrera literària en 2016 amb l’autoedició de la novel·la Vint dies desenfocat.

Data naixement: 5 de setembre de 1964

Estudis

Va estudiar Educació General Bàsica i BUP en el Col·legi Salesians de Borriana. Va cursar COU en l’Institut Francisco Tárrega de Vila-real. Enginyer Tècnic Industrial, en la branca d’electricitat, per la Universitat Politècnica de València. Després de finalitzar els seus estudis universitaris va estar treballant en una empresa constructora fins que va aprovar les oposicions a una plaça d’enginyer de la Generalitat Valenciana.

OBRA 

Veinte días desenfocado
Va ser el seu primer llibre, autoeditat al febrer de 2016 en estreta col·laboració amb l’editorial Edisi de Vila-real.

Sinopsi. El fosc món de l’alcohol, les drogues i la prostitució no és el lloc adequat per a solucionar els problemes laborals, socials i familiars d’un home de mitjana edat. Tiago, la principal virtut del qual és ficar-se en qualsevol situació problemàtica que hi haja al seu voltant, no sembla adonar-se de les estupideses que comet. No obstant això, el destí, a través d’una trobada fortuïta, li posa en safata l’oportunitat de solucionar tots els seus problemes. Però l’avarícia i una mala decisió, fan que el protagonista conega a foscos i perversos individus de la part més mesquina de la societat que el posaran en escac i haurà de prendre decisions que marcaran el seu futur més immediat.

Letras cautivas
El seu segon llibre va ser publicat per Unaria Ediciones en la seua col·lecció Castelló Negre, al febrer de 2017.

Sinopsi. Un cos sense vida és descobert de matinada al carrer Major de Vila-real. La situació del cadàver i els rastres trobats al seu voltant indiquen que han executat un treball meticulós per a mostrar a la ciutat una macabra escenificació. La peculiaritat del crim i la seua similitud amb un altre esdevingut a la ciutat de València motiva que la Inspectora Clàudia Sorribes es desplace a la població de la Plana per a col·laborar amb el reduït equip de la policia judicial de Vila-real, al front de la qual es troba el sotsinspector Arturo Montero. Apareixen noves víctimes i el grup d’investigadors intentarà donar caça al responsable dels assassinats, l’àrea d’acció dels quals sembla circumscriure’s al món literari de la ciutat. Vila-real està en escac, la maldat campa a pler entre els seus carrers i no sembla que ningú siga capaç de posar límits a les malvades actuacions.

Dias de fútbol 
Tercer llibre de temàtica totalment diferent de les publicades fins llavors. Publicada per Unaria Ediciones al setembre de 2018. Novel·la curta bilingüe castellà-valencià.[3]​[4]​[5]​

Sinopsi. Un dia de juny de 1923 va nàixer Pascual, coincidint amb la inauguració de l’estadi del Madrigal. La seua passió pel futbol li va portar a fer-se soci del Vila-real CF i al llarg dels anys va ser testimoni de la permanència de l’equip en tercera divisió. Quan va complir els cinquanta-huit anys va nàixer el seu primer nét, que prompte es convertiria en el seu inseparable company de vesprades de futbol, en el seu lleial confident i en un ferm i constant “amic” amb qui fer front a la soledat dels seus últims anys d’existència. Aquesta emotiva novel·la relata les relacions afectives entre Pascual i Lorenzo, i com les seues vides evolucionen al llarg dels anys de manera paral·lela a l’esdevenir dels èxits i decepcions del club dels seus somnis.

Aventura a l’estadi 
Relat curt en valencià inclòs en el llibre de l’Associació literària Tirant el Groc. Editada al març de 2019.

Dios no baja a los infiernos
Amb aquest títol va ser sisé finalista del Premi Planeta 2019.

Sinopsi. L’aparició d’un cadàver en el portal d’un edifici dels afores de la ciutat fa mobilitzar-se al Cos Nacional de Policia segons el procediment establit. Però la inscripció “et redere vitae tuae” al costat del cos, feta amb la sang de la víctima, fa que canvien tots els plantejaments. Dos anys abans es van produir altres quatre assassinats els escenaris dels quals mostraven idèntiques característiques. El cas es va tancar amb la detenció, judici i condemna de l’inspector Tárrega, pertanyent a la mateixa brigada de la Policia Judicial que va portar el cas. Aquest nou crim ve a corroborar els dubtes que sempre va mantindre el comissari Colomer sobre la participació de Tárrega en els fets esdevinguts anys arrere, per la qual cosa assigna el cas a la persona més qualificada sota el seu comandament: la inspectora Jessica Ferrer. L’escolta dels enregistraments de les sessions psicoterapèutiques a les quals es va sotmetre l’inspector en els mesos en què van aparéixer els primers cadàvers, pot aportar una mica de claredat sobre el que veritablement va passar.

Mil ramos de flores no son suficientes
Publicat per Unaria Ediciones al febrer de 2020. És el seu quart llibre després de passar per l’experiència en el Premi Planeta.

Sinopsi. Tiago ha deixat de ser una ànima esgarriada i dominada pels vicis, les depravacions i altres llibertinatges. Després d’innombrables sessions de deshabituació a l’alcohol i a les drogues, intenta recuperar el control de la seua vida. El primer pas és esmenar el terrible error que va cometre en deixar arrere a la seua família i amics. El cor del protagonista continua bategant per la seua esposa i la seua filla, però aquestes li van abandonar i es van anar a viure a València per a intentar tancar l’etapa més trista de les seues vides. Tiago vol dur a terme un últim intent per recobrar el seu afecte, per la qual cosa, amb els pocs diners que li queda, es trasllada a la capital del Túria amb un solo objectiu: aconseguir d’elles el seu perdó i una nova oportunitat per a portar una vida junts. Però el que descobrirà allí no li agradarà. Un ric pretendent que corteja a la seua esposa, un jove traficant d’estupefaents, un parell de pinxos “ajusta-comptes”, un despietat assassí en sèrie de xiques, una inspectora de policia sense cap pista sobre la identitat del criminal, i altres personatges variats que provocaran en Tiago el renàixer de la seua habilitat més innata i perillosa: ficar-se en un problema darrere l’altre.

Premis i distincions 
Premi Fantasti’CS 2017 de microrelats.
Premi QUBO 2019 de narrativa.
Sisé finalista Premi Planeta 2019.

Altres activitats literàries
Coordinador del concurs juvenil de relats breus negres/policials, del Festival Castelló Negre en 2018, 2019 i 2020.
Membre de l’Associació d’Escriptors de la Província de Castelló.
Membre de l’associació literària Tirant el Groc de Vila-real.

Informació obtinguda de wikipedia

Més informació

Tipo de negoci: Literatura

Productes principals: Llibres, relats.

Freelance: Si

Informació de contacte

Especialitats

Similar

Informació de contacte