Teatre Principal

  • Home
Teatre Principal

Teatre Principal


Castelló de la Plana País Valencià / Comunitat Valenciana Espai Cultural

Sobre

Es va inaugurar en 1894 amb la representació de “L’àngel guardià”. A la seua sala va tindre lloc la primera projecció de cinematògraf en 1896. El teatre Principal s’insereix en un conjunt d’innovacions dutes a terme a la ciutat de Castelló a la fi del s.XIX, en ple període de puixança urbanística. Castelló necessitava uns certs serveis públics de d’acord amb els nous temps i la presa de consciència que la cultura és un bé que ajuda al creixement de la ciutat i dels seus habitants converteix a aquest edifici en un dels símbols del Castelló dels segles XIX i XX.

Hui, després de la restauració total de les seues estructures, que va recuperar la configuració del teatre a la italiana original i de les magnífiques pintures que adornen el sostre de la sala i l’embocadura de l’escenari, així com el Teló de Boca, el Teatre Principal acull gran varietat d’espectacles i representacions amb la finalitat de satisfer la demanda dels amants de les arts escèniques: obres de teatre clàssic, muntatges avantguardistes i transgressors, espectacles de dansa…, i també exposicions, seminaris i trobades amb els quals es pretén dinamitzar el debat cultural entorn del món escènic.
El Teatre Principal de Castelló va reobrir les seues portes al novembre de 1999. La recuperació per a Castelló i la seua província d’un edifici emblemàtic i representatiu de la seua cultura, ha sigut un dels objectius prioritaris de Castelló Cultural des dels seus inicis, per la qual cosa les obres de restauració han suposat una de les apostes més fortes de l’entitat gestora que ha repercutit sens dubte en l’embelliment del centre de la ciutat i el seu entorn.

Més informació

Tipo de negoci: Teatre

Freelance: No

Informació de contacte

Especialitats

Similar