Toni Grau Mompó

  • Home
Toni Grau Mompó

Toni Grau Mompó


Xàtiva País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Toni Grau Mompó ( l’Olleria 1958) Artista i Museòleg.

Taller-estudie al “Xàtiva Land Art”.

M’integre com un artista-artesà multididacta, en el conegut com a “Hort de la Polonesa”, en la Costa del Castell de Xàtiva. Seleccionant tècniques pictòriques, volums, espais i materials reinventats, desenvolupament el meu art entre arquitectura popular, coves, grans arbres i paisatges panoràmics que m’absorbeixen, plantejant un diàleg creatiu amb la pròpia naturalesa, on és el lloc qui dirije el fet artistico únic i múltiple.
Quan realitze retrats, dibuixos, cartells, paisatges, volums, escultures, intervencions o tallers oberts, m’interessa tant el procés com la matèria. Les obres íntimes i particulars, els grans formats, les obres públiques necessàries o les intervencions en el territori. M’atrauen les textures i els meus colors poden aparéixer suaus, en filades veladures, vidriosos o contrastats. Valore els elements i les formes orgàniques, el corporal, el psíquic i la teràpia humanitzadora de l’art.
Necessite creure que sóc artista, perquè a través del meu treball puc aportar la meua visió sobre allò que servisca a la societat per a estimular la reflexió, l’opinió, la sorpresa, la memòria, el goig, la recuperació del patrimoni i la concòrdia que fa créixer els xicotets projectes col·lectius o personals. Crec que l’art també ha de fluir per on no se li espera i habitar els paisatges viscuts.

* “ L’obra de Toni Grau pretén fondre’s literalment amb l’entorn del qual es nodreix, que interpreta, al qual escolta. Representa l’energia tel·lúrica que emana dels elements, a través d’una sinergia universal que ha donat sentit a la seua vida. Beu del respecte i admiració al poder de la naturalesa dels Romàntics, personalitza la realitat com van fer els Postimpressionistes i investiga l’interior de si mateix com els Expressionistes, les seues sensacions, per a convidar amb el seu treball a fer-ho a cadascun de nosaltres.”

* “ The work of Toni Grau aims literally to merge with the environement. The artist is nourished through his respect and admiration for nature’s power like the Romantics. He personalises this reality just as the Post Impressionist did, and searches inside himself like an Expressionist. All the estafes he is inviting each one of us to participate in the wonder he experiences.

Miguel Mallol, curator & art critic.

Més informació

Tipo de negoci: Pintura, escultura

Freelance:

Informació de contacte

Telèfon

Especialitats

Similar

Informació de contacte

Telèfon