Artur Àlvarez

Artur Àlvarez

Artur Àlvarez


Castelló de La Plana País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Després de més de 40 anys, a la fi de 2019 Artur Àlvarez va anunciar la seua retirada dels escenaris. En cap cas suposava una retirada definitiva de l’activitat musical.

Des de la humilitat i el reduït àmbit local i comarcal ha anat desenvolupant la seua tasca creativa des d’un posicionament independent i al marge de la indústria dominant. Ha autoeditat la majoria de la seua discografia, atenent especialment els nostres poetes. Des dels més il·lustres i representatius la seua localitat, així com una atenció molt especial a un nodrit grup de la poesia contemporània del País Valencià.

De fet contínua treballant a nivell d’estudi, tant amb treballs propis com aliens.

Per tant, en aquest sentit el seu compromis amb la creativitat contínua ferm i amb la previsió de nous projectes de futur.

Artur Álvarez Boix (Castelló de la PlanaPlana Alta, 1957) és un cantautor, compositor, poeta, escriptor i altres menesters creatius. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació i mestre jubilat d’Educació Primària.

Respecte l’activitat musical, allà pel 1978 va ser cofundador del grup de cançó popular ADESIARA. Grup amb el qual editaren el CD 20 anys després… i va continuar actuant fins a la seua dissolució definitiva en 2010.

En la dècada dels ’80 va compaginar la cançó popular amb la música de ball, en formacions com ara l’orquestra FILADÈLFIA, CICLADES o MAKUMBA.

Al 2004, inicia formalment l’activitat com a cantautor i edita el primer CD, Deixa’m dibuixar-te un espai (Edició privada)”.

Amb el segell discogràfic d’Audiovisuals de Sarrià, Castelló, triangulada plana (2007), musicant i interpretant el líric del poeta Albert Vernet i Mateu. També treballs íntegrament personals. Treballs com Paisatges (2010) i Hores Baixes (2011). Així com d’altres que han estat la base per a homenatjar il·lustres poetes castellonencs com Pols del meu camí-Bernat Artola 50 anys (2008) i A recer de la mar-Miquel Peris 25 anys (2012).

Al gener de 2014 edità el CD Entre versos i pinzells contemporanis dedicat a poetes i pintors contemporanis de les comarques castellonenques.

A més, cal destacar l’estreta col·laboració amb el seu fill, el músic i productor musical, Carlos Álvarez. Compositor, arranjador i productor de la majoria dels CD’s editats i director musical de la banda que habitualment l’acompanya.

Amb motiu d’una dècada en solitari com a cantautor, al 2014 va editar el llibre/CD 10 anys de versos i cançons.

Al 2015, A ritme de blues. Un nou homenatge a Bernat Artola i Miquel Peris en clau de blues. Amb la col·laboració d’un nombrós grup d’amigues i amics músics locals.

El mateix any, participa, amb el tema Com una onada embravida, al doble CD Després vingué la música (Antología de poemes de Manel Alonso i Català).

A la primavera del 2017 presenta un doble CD, [TRIBUT], per homenatjar a la cançó d’autor.

Al desembre de 2018,  edita una desena de cançons amb poemes d’una selecció de poetes valencians actuals, 10 Poetes Comtemporanis del País Valencià. Musicant poemes de Manel Alonso, Carme Arnau, Berna Blanch, Alba Fluixà, Gràcia Jiménez, Susanna Lliberós, Francesc Mompó, Àngel Moreno, Vicent Penya, Josep Porcar.

El gener de 2020, el cd Policromia d’un adéu. Un cd que edita gratuïtament a la plataforma BANDCAM. Un obsequi que vol ser motiu d’agraïment als seguidors i seguidores.

Com a poeta, Artur Àlvarez escriu des de molt jove versos associats a les seues composicions musicals. Ha publicat en la xarxa poemaris com Darrere les bambolines , Les paraules oblidades i Haikus. En paper, Poemes i microassajos de la Primera Llum del Dia (Autoeditat) i, amb poemes, complementa la narració El temps de Niculina de l’escriptora Isabel Marín, del llibre col·lectiu Ponts suspensius (Editorial ONADA).

Al 2017, guanya, amb el poemari Caragola, el premi MIQUEL PERIS de poesia en els XXIV Premis de la Mar de Poesia, coincidint amb el centenari del naixement de l’esmentat poeta.

Al 2018, 100 TRIBUTS en DO MAJOR, recull de poemes dedicats a personalitats de la cançó d’autor. Un recorregut per la banda sonora de les nostres vides, juntament amb una sèrie de collages digitals, en blanc i negre, al·lusius als artistes.

A les acaballes del mateix any, edita el poemari Amor i fum.

També col·labora en publicacions locals amb articles de caire musical o filosòfic.

Pertany a l’associació literària d’escriptors i escriptores de les comarques de nord del País Valencià, EL PONT, Cooperativa de Lletres.​

A les acaballes de 2019, després de 40 anys de recórrer escenaris en diferents projectes i formacions, anuncia en un comunicat la seua retirada definitiva dels escenaris. En cap cas ho planteja com una retirada de la música. És més, tot coincideix amb l’inici d’un nou projecte, EL NÚVOL POÈTIC. Una proposta en la qual pretén musicar i interpretar la poesia de 20 poetes contemporanis, però sobre fons, textures, ritmes, … propis de la música electrònica (Manel Pitarch, Manel Alonso, Josep Lluís Abad, Alba Fluixà, Berna Blanch, Gràcia Jiménez, Rosa Miró, Vicent Penya, Maria Carme Arnau, Susanna Lliberós, Francesc Mompó, Romà Bernad, Ana Garcia´Carbó, Ramon Guillem, Isabel Robles, Maria Josep Escrivà, Jaume Pérez Montaner, Àngels Gregori, Mercè Claramunt, Artur Àlvarez). Un treball d’estudi  amb l’edició de 20 CD que les persones interessades poden escoltar o baixar-se de forma gratuïta des de la plataforma Bandcamp.
Pretén, a partir d’ara, compaginar l’activitat creativa multidisciplinar (música, poesia, pintura, disseny gràfic…) de la forma mes relaxada i lúdica possible.

Ara, més assossegadament, ha considerat fer una revisió del material musical publicat físicament, remasteritzar-lo i sintetitzar-lo en quatre publicacions integrades en les noves plataformes de distribució musical (Spotify, Apple music, iTunes…):

CASTELLÓ, TRIANGULADA PLANA (el disc original remasteritzat i amb una nova caràtula).

ANTOLOGIA (Amb una selecció de cançons pròpies)

ARTUR ÁLVAREZ I ELS POETES CONTEMPORANIS (Cantant una selecció de poemes de poetes contemporanis: Josep Lluís Abad, Manel Alonso, Maria Carme Arnau, Romà Bernad, Berna Blanch, Alba Fluixà, Aina Garcia-Carbó, Gràcia Jiménez, Susanna Lliberós, Francesc Mompó, Vicent Penya, Manel Pitarch.

LA MAR I LA VIDA (Una selecció de Bernat Artola i Miquel Peris).

I pròximament, segur, hi haurà més novetats!!!

Més informació

Tipo de negoci: Cantautor

Productes principals: Poesía, cançons

Freelance:

Informació de contacte

Especialitats

Videos


Similar