Cant de la Sibil·la
València País Valencià / Comunitat Valenciana Actes
Sobre
El Cant de la Sibil·la, com a preludi al Nadal, s’interpreta cada any en la Catedral de València, que acull aquest cant profètic, un drama paralitúrgic que fins al segle XVI s’escenificava la nit de Nadal en diferents catedrals de la Península, sobretot en l’Antiga Corona d’Aragó. Després del Concili de Trento la seua interpretació va desaparèixer i avui només es manté a Mallorca i a L’Alguer (Sardenya). De les moltes versions que es conserven, es restaura ací la versió valenciana, influenciada per la tradició toledana i mallorquina, declarada en 2010 com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
El Cant de la Sibil·la és una de les representacions més significatives al voltant del naixement de Crist que es coneixen, implantada per Jaume I d’Aragó després de la conquesta de València. Les sibil·les eren dones que es creien inspirades pels déus, totes verges i profetes. Entre elles, la Sibil·la Eritrea era l’encarregada d’anunciar el dia del Judici Final i l’arribada de Jesucrist al món. Encara que la Sibil·la és la figura per excel·lència de l’oracle grec, el cristianisme es va apropiar d’ella per a atemorir a la població amb els seus presagis sobre l’Apocalipsi.
La cita musical reuneix a Capella de Ministrers, dirigits per Carles Magraner, que toquen amb els instruments rèplica dels àngels dels frescos de l’Altar Major, Coral Catedralicia / Cor de la Generalitat Valenciana, Escolania de la Verge dels Desemparats -Luis Garrido- amb l’escolà solista en el paper de la Sibil·la. Compta amb la participació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic, sota la direcció escènica de Jaume Martorell per a representar la Processió dels Profetes, adaptadació signada per Josep Lluis Sirera, encapçalada pels Amics del Corpus de la Ciutat de València. El concert està precedit pel tradicional Toc a Matines dels Gremi de Campaners de Valencia.
La celebració d’aquest concert és possible gràcies a la Direcció adjunta de Música i cultura popular valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament de València, Cabildo de la Catedral Metropolitana de València i Diputació de València.
Més informació
Tipo de negoci: Música sacra
Informació de contacte
Especialitats
Similar
Informació de contacte
Telèfon
Web Site