Güiro Meets Russia

  • Home
Güiro Meets Russia

Güiro Meets Russia


Vila-real País Valencià / Comunitat Valenciana Empresa

Sobre

Juanvi Fortea i Paco León  formen Güiro Meets Russia, un projecte de música electrònica que beu del Krautrock (rock experimental que va començar a introduir elements electrònics i que és un dels orígens del que hui podem conéixer com a música electrònica), el ambient i un llarg ventall d’un imaginari que els seus dos components tenen ben alimentat.

El seu primer LP, Dystopia (2016), va acaparar l’interés d’aquella gent a la qual havia d’interessar aquest treball, i van poder girar per festivals de la talla del Mira a Barcelona o més recentment en el Volumens de València. No obstant això, els ambients en els quals es mouen habitualment poc tenen a veure amb el món dels grans festivals i molt amb l’underground local, i d’això també beuen. Tal vegada per això, ells creuen que a València hi ha una escena de grups amb els quals ells comparteixen certes coses. Així ho pensen, “almenys des dels cercles en els quals es mouen”. I si bé és cert que la pedrera de grups valencians amb els quals Güiro Meets Russia poden compartir música, això no lleva la seua condició de perifería musical, un concepte que fins i tot pot quedar curt a vegades amb la seua trajectòria.

I és que actualment hi ha un clar auge de la música electrònica en els gèneres més pop, copant les llistes d’èxits i l’escena indie (un concepte a analitzar, ja que el gènere ha sigut absorbit per la indústria discogràfica i ha perdut la seua condició de possibilitat). Però res té a veure amb els que proposen Fortea i Lleó: un directe amb audiovisuals que despleguen cançons construïdes en l’estudi però reconstruïdes sobre l’escenari una altra vegada amb manyaga i destresa. Cançons que no parlen per si soles, perquè són instrumentals en la seua gran majoria i l’objectiu de la qual dista molt que el públic ball i poc que el públic escolte i senta, també cançons que evolucionen, que estan vives i que naixen però no moren. Diuen que el punt de trobada de molts grups valencians de gèneres que no es toquen entre si és cert matís de foscor en allò que es fa, i Güiro Meets Russia té molt d’això, per referents i “perquè ix de manera natural, no perquè són gòtics”.

Més informació

Informació de contacte

Especialitats

Similar