Rafel Arnal

Rafel Arnal

Rafel Arnal


València País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Amb la publicació del disc Guspira (P.M. Produccions, 2007) del grup Carraixet, Rafel Arnal inicia el seu recorregut com a cantant, amb una sort d’estil melismàtic d’arrel valenciana amb influències àrabs que li caracteritza.

A partir de l’any 2008 col·labora amb els grups Aljub, formació en la qual es reinterpreta la tradició vocal i instrumental valenciana com els cants de treball, romanços i danses processonals utilitzant instruments exclusivament acústics i amb unes pinzellades de música àrab i medieval; i Krama, que basa el seu treball en les maneres i ritmes irregulars propis dels Balcans, Grècia i del Mar Negre assimilant les particularitats rítmiques d’Iran, Índia i el Marroc, i creant un terreny comú on intervenen sonoritats i cants mediterranis.

Tots dos grups graven junts un disc, Afluències (Picap, 2009) com a resultat del Premi Mediterrània, atorgat l’ú de novembre de 2008 per la Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional Mediterrània (Manresa, CATALUNYA).

A l’any següent reben el Premi Ovidi Montllor al millor disc de música folk del 2009, atorgat a la ciutat de València el 6 de juliol de 2010, pel Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià (COM). “Promesa emergent definitivament consolidada” tal com li va definir Vicent Frechina en la seva crítica de la Fira de Manresa 2009, els últims anys ha col·laborat en dos discos (Portes del grup Aljub – PICAP, 2010 i La Denteta de Llet del grup Pabordets i Carraixet – Andana Records, 2010) i ha actuat en escenaris com el IV Festival Sa Riba Folk 2010 (Muro, Mallorca), el Festival Internacional de Follk Tradicionàrius 2010 (Barcelona, Catalunya), la Fira de la Música al Carrer de Vilaseca 2010 (Catalunya), el Festival Intercéltico de Marina de Cudeyo 2010 (Cantàbria), el Festival Internacional de Música al castell de Dénia 2012 (Alacant, País Valencià) o la Fira Mediterrània de Manresa 2012 (Catalunya). El seu primer disc en solitari, “Pam a Pam” (MFactory Music, 2011), recull nombroses distincions i excel·lents crítiques. “Una col·lecció de cançons d’arrels i sons mediterranis però tocats per l’electrònica. Un paisatge folk postmodern i selecte” (Magda R. Brox a El Pais), “hi descobrim un so màgic, en què l’electrònica conflueix amb el cant popular, les instrumentacions tradicionals, els ritmes africans i el pop. Un atreviment magnífic” (Roger Palà, El Temps) “la seua música, per tant, constitueix un mosaic canviant alié a etiquetes i formalismes que precisament sobre l’escenari és quan presenta estimulants i multiplicades sinèrgies” (Jovi Lozano SeserPremi Ciutat de València de Narrativa 2012) són algunes de les mencions sobre el disc a la premsa escrita i digital, però també cal mencionar les nonimacions a Premis com els Ovidi del Col·lectiu de Músics en Valencià 2012 o estar a la llista dels quinze millors discos de folk i música d’arrel del 2011 per la redacció d’Enderrock, el capdavanter i prestigiós equip editorial de revistes sobre la música en català.

A l’altra banda del mediterrani, la premsa del Mitjà Orient també es fà resó del disc “Pam a pam”, on la revista de música per adolescents Teen Stuff de la ciutat de el Caire (Egipte) publica una ampla entrevista arrel del rodatge del videoclip que sobre la cançó “Diumenge” porta a Rafel Arnal a la ciutat egípcia a treballar baix la direcció del director de cinema Ahmad A. Nour. Rafel Arnal es troba actualment realitzant diverses col·laboracions musicals a la ciutat del Nil i promocionant el disc al mercat del Mitjà Orient, especialment a Egipte.

Més informació

Tipo de negoci: Música, dansa

Productes principals: Cançons, espectacles

Freelance:

Informació de contacte

Especialitats

Videos


Similar

Informació de contacte