Joan Villalonga

  • Home
Joan Villalonga

Joan Villalonga


Castelló de la Plana País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Nascut a Castelló de la Plana, als 16 anys comença a interessar-se per la música després d’escoltar velles cintes de Rock & Roll clàssic i de The Beatles i, amb una guitarra que troba per casa, aprén a tocar de manera autodidacta.

Anys més tard forma el seu primer grup amb Paco Ibáñez, 27B que més tard passaria a ser Four on Six, una de les primeres bandes dels 90‘ a fer rock i blues cantat en valencià. Prompte comença amb la seua passió per compondre i el grup incorpora aquestes composicions per als seus directes fins que en 1997 graven el seu primer disc, Els temps passats, on conviuen les lletres en castellà, anglés i valencià amb predomini d’aquestes últimes. Amb aquest disc són finalistes en els concursos de grups Ara si organitzat per l’UJI i del Castelló en viu.

En 1997 comença els seus estudis de piano en el Taller 3 de Castelló amb Ricardo Belda i amplia els seus coneixements musicals de la mà de professors com Diego Clanchet i Fernando Marco.

En 2003 s’edita Camina, el segon disc de Four on six amb el qual guanyen el Premi al millor tema en valencià amb la cançó “El blues de l’home gris”. Amb més de 200 actuacions el grup deixa de funcionar regularment en 2014.

A principis del nou segle, també comença una sèrie d’actuacions en solitari que el porten per sales de València i Catalunya i editar un EP: “Ells i nosaltres”, amb l’ajuda de músics com Natxo Navarro, Diego Clanchet, Simon Taylor, Diego Barberá, Tico Porcar i els companys de Four on Six Hector Mas i Paco Ibáñez. En aquesta època guanya dos anys consecutius el Premi al millor tema en valencià, el segon premi en el concurs de cantautors del Dubte i és finalista en el concurs Castelló en viu.

En 2010, per a donar forma a les seues noves composicions, contacta amb Diego Barberà i Tico Porcar per a formar una banda amb el format de bateria, baix, piano i veus i naixen els TanstuPids. Amb ells edita dos discos amb la discogràfica Flor i Nata Rècords: “TanStuPids” (2011) i “Plou” (2014), pel qual estan nominats a millor disc de pop de l’any pel Col·lectiu Ovidi Montllor, i realitzen una sèrie de concerts per sales, auditoris i festivals de València i Catalunya, a més de dues actuacions en el mític The Cavern de Liverpool dins del Festival Internacional IPO.

Durant l’any 2016 es fica en l’estudi amb alguns dels millors músics de Castelló i grava el seu primer EP oficial en solitari que veu la llum a principis de 2017 sota el nom d’Un dia a Aberdeen.

En 2018 torna a entrar en l’estudi per a gravar el seu primer llarg, Una nit en Shinjuku, que ha vist la llum aquest mes d’abril i que compta amb una cuidada edició en vinil.

 

Més informació

Tipo de negoci: Música

Productes principals: Cancçons, concerts

Freelance:

Informació de contacte

Especialitats

Videos


Similar

Informació de contacte