Jonathan Penalba

  • Home
Jonathan Penalba

Jonathan Penalba


L'Alcúdia País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Nascut l’any 1991 a l’Alcúdia (en la comarca valenciana de la Ribera Alta), aquest jove i precoç “cantaor” (als 5 anys ja cantava albaes) entrà a formar part del Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent abans de complir els 18 anys. Amb aquesta formació ha actuat en diversos festivals a Segòvia, Salamanca, Ciudad Real, Albacete, Mallorca, infinitat de pobles i ciutats valencianes (destacar, per exemple, actuacions al Gran Teatre de Xàtiva i al Gran Teatre d’Alzira), i a la ciutat de València (a llocs com les Drassanes, el Teatre Principal, el Palau de la Música, el Museu d’Etnologia o la Plaça de l’Ajuntament).

La seua veu (algú ha dit “canta com els vells”) ha estat educada pels seus estimats mestres: Pep Moreno (en el cas de les albaes) i la gran Victoria Sousa “Victorieta” (pel que fa al cant d’estil).

Poc a poc Jonatan Penalba ha anat introduint-se també en el món del folk (el folk i el món dels grups de danses fa dècades que són vasos comunicants) i són recordades les seues participacions en el “Cant al ras” (trobada de cant rural que se celebra a Massalfassar el tercer dissabte de maig des de l’any 1997) i les seues aparicions en concerts de Pep Gimeno “Botifarra”, que ha esdevingut una mena de padrí artístic.

CANTANT AMB PEP GIMENO “BOTIFARRA”.

Destacar també que fins l’any 2017 fou mebre integrant de l’espectacle “Veus populars”, acompanyant als cantaors Hilari Alonso, Xavi de Bétera i Pep Gimeno “Botifarra”.

L’ESPECTACLE VEUS POPULARS.

L’any 2018 publica el seu primer disc, De soca-rel, editat pel segell català Temps Record. El disc té una repercussió important i obté tres nominacions en els Premis Ovidi (Millor disc folk, Millors arranjaments o producció, i Intèrpret revelació) i també és finalista en la I edició dels Premis Carles Santos de la música valenciana (en la categoria de Música d’arrel).

En els anys 2018 i 2019 fa un número important de concerts que el converteixen ràpidament en una figura consolidada dins el panorama folk valencià. Podem destacar concerts en el Museu Comarcal de l’Horta Sud (Torrent), Fira de Juliol (València), Cafeteria Slàvia (les Borges Blanques), Teatre Arniches-Festival Improversa (Alacant), Festival Marata Folk (Marata, les Franqueses del Vallès), Fira Mediterrània (Manresa), en el Cicle d’Arrel (Diputació de València), Mostra Viva del Mediterrani (Palau de la Música, València), en el Gran Teatre (Xàtiva), Festival Tradicionàrius (Barcelona), en la Plaça de Bous d’Ondara (compartint cartell amb Maria del Mar Bonet), en la Fira de Gandia, etc…

Més informació

Tipo de negoci: Música

Productes principals: cançó

Freelance:

Informació de contacte

Especialitats

Videos


Similar