La Ravalera Teatre

  • Home
La Ravalera Teatre

La Ravalera Teatre


Castelló de la Plana País Valencià / Comunitat Valenciana Empresa

Sobre

La Ravalera és una companyia de teatre de Castelló aque ofereix espectacles en espais no convencionals, amb un tractament de l’espectador i de l’espectacle molt especial. La seua investigació es basa en un tipus de dramatúrgia i posada en escena on l’espai i l’atzar juguen un paper molt important i on combinen les històries més locals amb la dramatúrgia contemporània per poder arribar a tot tipus de públic. 

El gener del 2016, La Ravalera comença la seua trajectòria professional amb l’estrena l’espectacle “Refugi”, un espectacle representat al pati de les Aules de Castelló i on les seves característiques es veien clarament reflectides: una aposta pels esdeveniments teatrals no convencionals, contemporanis i de qualitat.

Al març del 2016 estrenen l’espectacle «Hibakusha 597», dissenyat per ser representat al Museu de Belles Arts de Castelló i on apostaven per investigar amb el format de fals documental.

El passat 2018 van estrenar nou espectacle «Instruccions per no tenir por si ve la Pastora», estrenat al Cabanyal Íntim de València. Un espectacle que busca recuperar la memòria d’un personatge mític a la província de Castelló; La Pastora fou un maquis que va despertar molta curiositat degut a la seua sexualitat no definida, conegut també com el maquis hermafrodita.

A banda de companyia de teatre, La Ravalera organitza també esdeveniments teatrals amb formats i espais no convencionals. El seu primer projecte va ser La I Fira de Teatre Breu de Castelló al març de 2015, que obtingué gran èxit de públic (més de 2.000 entrades venudes). Des de llavors han realitzat tres edicions més de la Fira a novembre de 2015, abril de 2016 i 2017, i actualment està en producció de la IV Fira de Teatre Breu de Castelló. També, i seguint el format de microteatre en espais no convencionals, ha produït dos esdeveniments teatrals més «La Ravalera Temps de Guaret» a la Cambra Agrària de Castelló (desembre 2016), i «La Ravalera al Ribalta» a l’Institut Ribalta que celebrava el seu centenari (desembre 2017). En aquestes dues ocasions es presentaven tres peces de microteatre i un concert tot dins d’un únic espai, i al voltant d’una mateixa temàtica, que venia condicionada per cadascun dels espais: la terra i l’educació respectivament.

Els membres de l’equip creatiu impulsor d’aquest projecte són: Laia Porcar, llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona i fundadora de la Cia. Teatre Plegable, Núria Vizcarro llicenciada en Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona i guanyadora del premi de teatre “Castelló a Escena 2012” i Joan M. Albinyana llicenciat en Direcció per l’Institut del Teatre de Barcelona i guanyador del “Premi Millor direcció escènica de les Illes Balears de 2013”.

Més informació

Tipo de negoci: Teatre

Productes principals: Gestió, cursos, classes, obres de teatre

Informació de contacte

Especialitats

Videos


Similar