Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni

  • Home
Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni

Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni


Vilafamés País Valencià / Comunitat Valenciana Espai Cultural

Sobre

El Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés va ser inaugurat en 1972, sent el seu fundador el prestigiós crític d’art Vicent Aguilera i Cerni. La institució museística, una de les primeres dedicades a l’art contemporani a Espanya, alberga més de 500 obres d’art els artistes de la qual són referent de l’avantguarda artística dels anys 70 i 80, tant a nivell nacional com internacional.

El MACVAC es troba situat en el Palau del Batlle (Palacio del Ball), en l’antic carrer de Dalt, hui dia carrer Diputació. L’edifici pertanyia, des del segle XVI, al Batlle (Ball), la figura encarregada d’administrar els béns reals en el municipi. Aquest és un esplèndid palau gòtic del segle XV, situat en el barri antic de Vilafamés, un pintoresc poble de l’interior de la província de Castelló, declarat Bé d’Interés Cultural.

La conformació del seu fons a través de donacions o cessions dels propis artistes, el converteixen en pioner d’aquest model de gestió on no existeix la compra d’obra i la col·lecció es torna dinàmica. A causa de les especials particularitats del contingut i el continent, el Museu d´Art Contemporani de Vilafamés es considera un fet insòlit.

Més informació

Tipo de negoci: Exposicions

Informació de contacte

Especialitats

Videos


Similar

Informació de contacte