Museu d’Etnologia

  • Home
Museu d'Etnologia

Museu d'Etnologia


Castelló de la Plana País Valencià / Comunitat Valenciana Espai Cultural

Sobre

L’edifici que alberga el Museu d’Etnologia de Castelló és una típica casa senyorial del Castelló del segle XVIII, estructurada en planta baixa i tres pisos.

Des de 1931 va ser la seu de la Societat Castellonenca de Cultura i en 1932 es van definir en aquest lloc les Normes de Castelló, un conjunt de normes per a la unificació ortogràfica de la llengua valenciana.

Com correspon a tot museu etnològic, el de Castelló respira orígens, costums i tradicions arrelades a la nostra ciutat pels quatre costats.

En l’entrada trobem elements propis del Corpus, com gegants, nanos i cavallets i, en l’escala principal, diverses al·lusions a la Romeria de les Canyes, un dels actes centrals de la Magdalena, les festes fundacionals de la ciutat.

A les sales d’exposicions de la primera i segona planta es mostren els diferents oficis desenvolupats a la ciutat i al camp, així com els objectes utilitzats per a exercir-los, i a les sales de la tercera planta es pot veure com eren les cases de Castelló i les indumentàries dels castellonencs en el passat.

Per a visitar el museu, es pot realitzar una visita autoguiada a través dels panells expositius disponibles o concertar una visita guiada enviant un correu electrònic a info@mucc.es o telefonant al 683 545 542 (de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00 h).

Més informació

Tipo de negoci: Exposicions

Freelance:

Informació de contacte

Especialitats

Similar