Rafael Galindo

Rafael Galindo

Rafael Galindo


Vila-real País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Rafa Galindo (1954) va néixer i viu a Vila-real. És llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de València i ha segut professor de tecnologia ceràmica des de 1985 fins la seua jubilació en 2015 al “IES El Caminàs” de Castelló. És ceramista des de 1982, treballant sempre amb pastes refractàries i cocció amb llenya d’alta temperatura (fins 1280 ºC).

Les seues peces tenen una concepció senzilla i recullen els fruits d’un treball que té el seu origen en l’entusiasme i l’ensenyament dels amics de La Patera, col·lectiu ceràmic de Vila-real de la dècada dels 80. Part de la seua obra és clarament deutora d’un passat llunyà (algunes ceràmiques orientals) i recent (Leach, Hamada, Cumella, Artigas i tants d’altres). L’autor accepta el deute i mostra la seua admiració per aquests ceramistes.

Algunes peces són simètriques i han estat elaborades en torn de terrissaire. Tenen, per tant, formes eternes que són de tots. Altres són asimètriques, irregulars, amb una o dues boques. Les seves formes deriven directament de la senzillesa del torn i cadascun dels seus múltiples perfils mostren una forma humil, però eterna: són moltes peces en una. En totes elles hi ha l’equilibri i una mica de pau.

Les peces més recents són el resultat d’anys d’aprenentatge i experimentació. Son l’essència de la ceràmica, la idea, la màxima simplificació de la forma i el cos ceràmic: lleugeres, aèries, transparents. Un llarg camí per tal d’arribar a despullar la ceràmica del cos i trobar-se sols amb la idea que ja estava present quan tot va començar.

Més informació

Tipo de negoci: Ceràmica

Productes principals: Gerros ceràmics de gres esmaltat

Informació de contacte

Especialitats

Similar