Refugi Antiaeri

  • Home
Refugi Antiaeri

Refugi Antiaeri


Castelló de la Plana País Valencià / Comunitat Valenciana Espai Cultural

Sobre

 

El Refugi Antiaerei de la plaça Tetuàn es va construir l’any 1937 per a protegir als castellonencs dels atacs aeris patits durant la Guerra Civil Espanyola. Igual que els altres 42 refugis públics i els prop de 300 privats, van acollir a milers de persones que buscaven salvar la vida durant el conflicte. Després del conflicte, molts d’ells van ser tapiats o destruïts, encara que algun d’ells ha quedat conservat fins als nostres dies.

En els anys 50 del passat segle va ser restaurat en part, però no ha sigut fins a 2018 quan s’ha habilitat com a espai museístic dins del MUCC, el Museu Urbà de la Ciutat de Castelló. El públic entra per la plaça Tetuán i es troba amb les escales que baixen fins a les galeries on s’han preparat diversos panells informatius, audiovisuals i fins i tot zones amb maniquís que mostren com es vivia en el refugi durant els atacs aeris.

El visitant pot sentir l’ambient que es vivia en aquestes instal•lacions en les quals s’amuntegaven els castellonencs esperant que els avions s’allunyaren del centre de la ciutat i les bombes deixaren de colpejar els carrers de Castelló. Un audio amb les alarmes antiaerees i el so dels avions sobrevolant Castelló donen la benvinguda al visitant. A més hi ha un audiovisual que es projecdta directament sobre una de les parets de la gal·leria que mostra testimonis de castellonencs i castellonenques que van utilitzar aquest refugi.

Els refugis antiaeris van ser construïts durant la Guerra Civil (1936-1939) per a protegir la població dels atacs aeris que va patir la ciutat. El refugi de Tetuan, testimoni de la nostra història, ha sigut recuperat per a mostrar la crueltat de les guerres i les seues conseqüències, amb l’objectiu de contribuir a la consolidació de la cultura de la pau.

Quatre maneres de gaudir de la visita.

Tria la teua!

Visita lliure autoguiada

Les persones visitants poden fer una visita autoguiada a través dels panells expositius i el material audiovisual disponible al refugi.

Duració: 45 minuts
Idiomes: Castellà, valencià, anglés i francés

Visita lliure audioguiada

El sistema wifi del recinte permet la visita amb el suport d’una audioguia que les persones visitants podran escoltar en el seu telèfon sense necessitat de descarregar-la.

Duració: 45 minuts
Idiomes: Castellà, valencià, anglés i francés

Visites guiades oficials

No disponibles

Punt de trobada: plaça Tetuan (entrada refugi)
Hora visita: 19h
Duració visita: 1 hora
Grup mínim: 2 persones
Grup màxim: 20 persones
Gratuïtes
Idiomes: castellà
IMPORTANT: amb pluges fortes, el refugi es tanca i la visita s’anul·la.
Reservar plaça en: Reserva prèvia obligatòria (telefònica o per correu electrònic): –Telèfon: 683 545 542 – info@mucc.es – Veure condicions d’accessibilitat al refugi en: www.mucc.es/refugi

Visites guiades per a grups

És possible concertar visites per a grups sol·licitant-ho previament a través de l’adreça electrònica info@mucc.es o en el telèfon 683 54 55 42 en horari de 8:00 a 15:00h de dilluns a divendres.

Grup mínim: 10 persones
Grup màxim: 20 persones
Gratuïtes
Duració: 1 hora
Idiomes: Valencià i castellà

Horaris

TANCAT

De dimarts a dissabte: de 16.00 a 19.00h
Diumenges i festius de 10.00 a 14.00h
Dilluns tancat

El Refugi Antiaeri romandrà tancat:
Gener: 1,6 | Desembre: 6, 25

El refugi no és visitable els dies de pluges fortes.

Més informació

Tipo de negoci: Exposicions

Freelance:

Informació de contacte

Especialitats

Similar