Rosa Montesa

Rosa Montesa

Rosa Montesa


València País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Creativa, recicladora i upcycler

En l’actualitat treballa com a recicladora creativa i upcycler, creant peces úniques a partir de material reciclat. Participa en exposicions, fa obres per encàrrec, dissenya instal·lacions, imparteix tallers i xarrades, per a col·legis, entitats públiques, empreses privades i particulars.

Va estudiar disseny industrial a l’Escola d’Arts i Oficis de València (actual EASD). Durant quasi 20 anys va treballar en una companyia aèria, però això no li va impedir oblidar la seua passió per crear objectes, trobant sempre raons per a continuar posant en marxa la creativitat.

El seu pare tenia un taller de plàstics, i des de ben xicoteta va resultar ser el material més familiar per a ella. Els trossos i els retalls eren els seus joguets favorits.

En 2013 va decidir començar a treballar en un dels seus somnis: crear objectes a partir de plàstic de descarte i demostrar que el que per a uns és fem, per a uns altres pot convertir-se en un tresor. Va començar amb un canal de YouTube, on amb processos senzills i material d’ús corrent ensenya que és possible fer coses belles. En l’actualitat compta amb més de 28 milions de visites i quasi 140.000 subscriptors.

A partir d’aquesta experiència en internet, van començar a sorgir exposicions, treballs i encàrrecs sempre relacionats amb el reciclatge i la creativitat.

Exposicions com: Blaueblumen, the Design 101 Exhibition (Berlí, 25-26 de abril de 2014), II Edición Upcycling (Efti, Madrid, Octubre 2014), Exposición REHOGAR06 (Botànic de València, Octubre 2014), Exposición Ecofallera (CoworkingValencia, març 2015), DIY HUNTERS DAY (COAM, Colegio de arquitectos. Madrid, mayo 2015), REHOGAR07 (Barcelona, octubre 2015), III Edición Upcycling (Efti, Madrid, octubre 2015), Russafart 2016 (Estudio Eva Ripoll. València, Maig 2016), REHOGAR08 (Museu del Disseny de Barcelona, novembre 2016), Jardines verticales con material reciclado (Palau Macayá, Barcelona. Noviembre 2017), Exposición “MADE FROM PLASTIC”, vestits amb plàstics reciclats (Feria de València, febrer 2019).

Instalacions i obres per encàrrec com: Nacidas en la UE (Museo Nacional de Ciencia y Tecnología de Madrid, noviembre 2016), Galardones ReciclaConAmar (CONAMA, Palacio Municipal de Congresos de Madrid. Diciembre 2016), Laboratorio seres marinos (Oceanogràfic de València. Des de març 2017-actualitat), Medusas como jamás habías visto (Oceanogràfic de València. Des de març 2017-actualitat), Lámpara para #PrototipaCircular (Fundación Biodiversidad. Madrid, setembre 2017), Reconocimientos GreenWeekend REdEmprende (Sevilla, novembre 2017), Primer Belén sumergido con material reciclado (Oceanogràfic de València, desembre 2017), Cartel de fachada de CoworkingValencia (València, març 2018), Árbol de Navidad con bolsas recicladas tejidas (Auditori Teulada-Moraira. Alacant, desembre 2018), Escultura Banda de Moebius (Institut Tecnològic del Plàstic, Paterna. València, desembre 2019).

 

 

 

Més informació

Tipo de negoci: Reciclar

Freelance:

Informació de contacte

Especialitats

Similar

Informació de contacte