Hilari Alonso

Hilari Alonso


Sagunt País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Nascut l’any 1971 en el barri del Raval, a Sagunt (el Camp de Morvedre), el cantant i ballador Hilari Alonso ja fa 25 anys que viu a Muro d’Alcoi (el Comtat). Membre del Grup de Danses Baladre des de fa més de dues dècades, és cantador habitual en nits d’albaes, i també en rondes i saraus. Ha estat l’artífex de la introducció de la cançó tradicional en la música festera de Moros i Cristians.
L’any 2014 participa en el disc “Ja ve Nadal”, de Pep Gimeno “Botifarra”, amb qui torna a gravar l’any següent en el disc “Home romancer”. L’any 2017 col·labora en el disc “Fok”, del músic basc Kepa Junkera, i a partir d’aquell moment comença a acompanyar-lo en directe (cosa que també fa habitualment amb Pep Gimeno “Botifarra”).

ESPECTACLE “A PROP”:
“A prop” és el primer disc en solitari i nou espectacle d’Hilari Alonso, qui ve a sumar-se a la nova generació de cantants tradicionals que estan ampliant i renovant el món del folk valencià.
Aquest disc continua la tendència de barrejar repertori tradicional amb temes contemporanis. Així, entre les onze cançons que formen aquest treball trobarem peces com la Jota de Muro, la Jota de Sella, i la Jota de quintos de Vila-real, això sí, amb noves lletres creades per Joanjo Moixino; més temes tradicionals com ara el Cant de batre de Penella, el Vetlatori de Tavernes, o L’hereu Riera; temes populars inèdits com el Fandango del Tio Mario i Bressol per a una nineta; El silenci d’estimar (amb lletra d’Eliseo Parra); i finalment Dóna’m la mà (del poeta català Joan Salvat-Papasseit) i Cançó de l’home parat (del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés). Cal destacar que en aquestes dues últimes peces la composició de la melodia vocal ha anat a càrrec del músic xativí Emili Vera, recenment desaparegut.

FORMACIÓ:
Hilari Alonso: veu i percussió.
Xus Belda: percussió.
Òscar Cortés: baix elèctric.
Carlos Moisés Miró: flauta.
Pere Ródenas: guitarra.

Més informació

Informació de contacte

Especialitats

Videos


Similar