Pepa Cases

Pepa Cases

Pepa Cases


Eslida País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Comença la seua formació als 4 anys en dansa clàssica de la “Royal Academy of Dancing of London” a Espanya. Després d’11 anys i diversos  cursos de música i flauta travessera, comença a estudiar altres danses, de la que predomina la dansa contemporània i que adoptarà com a base tècnica del seu treball. Amb 18 anys s’inicia en la interpretació a Vila-real (Castelló) on comença a formar part de companyies de carrer reconegudes i treballant en gires nacionals i europees com actriu, ballarina i coreògrafa.

Llicenciada en Art Dramàtic a “La escuela del actor” (València, 2001-05) compagina la seua formació amb classes de dansa contemporània, interpretació, dansa aèria, clown, cabaret, música, cant i match d’improvisació entre altres, rebudes per professionals d’Espanya, França i Llatinoamèrica.

En el 2003 crea junt a Pau Ayet la companyia A Tempo Dansa amb la que crea més de trenta espectacles propis, realitza gires a Espanya, Portugal, França, Anglaterra, Grècia, Xile, Uruguai, Perú, Brasil i Mèxic i que, després de 15 anys de trajectòria, dona pas a una nova etapa en solitari. En 2005 va viatjar a Buenos Aires on va seguir complementant la seua formació artística i on va viure 3 anys durant la seua gira llatinoamericana amb la Trilogía de la mujer (Báilame, Bésame y Búscame) i impartint workshops de dansa-teatre per adults i nens. A la seua tornada a Espanya treballa per a una nova companyia de carrer com a intèrpret i coreògrafa amb “Esfèric” guanyador del premi “Valladolid propone” TAC’09, candidat al Premio Max espectacle revelació’09 per la Comunitat Valenciana, i nominada millor ballarina i guanyador millor espectacle de teatre de carrer als Premis Abril’10 de València. Nominada millor actriu, millor directora i guanyadora del primer premi del Festival de Monòlegs de La Tigra 2008, Chaco (Argentina) amb l’unipersonal de dansa-teatre “Báilame… hasta cerrar los ojos al caer”, nominada millor actriu al VII Concurs de Teatre de Comèdia de Cullera 2010 (València) per “Bucharest24” escrita per Abril Zamora i dirigida per Sergio Caballero, premi millor espectacle i premi del públic per “Búscame… hasta que te encuentres” a l’Indifestival 2010 (Santander), beca de residencia amb funció per nova creació a l’escola de dansa María Carbonell (València) per “Bésame… hasta cerrar los ojos al caer” al I Certamen Coreográfico Delmar 2010 i guanyadora del premi en gira del VI concurso de acciones urbanas del AD Festival 2016 de Molina de Segura (Murcia) amb “#DeTraca”, espectacle de dansa-teatre de carrer seleccionat als catàlegs DANZA A ESCENA 2018 i PLATEA 2018 i Candidat com a Millor Espectacle de carrer als PREMIS MAX 2018 i nominada com a Millor Espectacle de carrer als Premis de l’Institut Valencià de Cultura 2018, i amb el seu últim treball de dansa-teatre VOLAT espectacle seleccionat al catàleg PLATEA 2019 de l’INAEM d’Espanya i finalista a Millor Espectacle de Carrer en els PREMIS MAX 2019.

Ha treballat com actriu, ballarina i coreògrafa en muntatges de teatre, dansa, música, curtmetratges i performances i com actriu i coreògrafa en clàssics del Centre Dramàtic de Vila-real (Castelló). Junt a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana coordina durant 3 temporades “Dansa Subterrània”, un cicle d’improvisació de dansa i música al Metro de València. Treballa en el festival FITCARRER VILA-REAL des del 2003 i s’encarrega els últims anys de la comunicació i la premsa. És la directora artística de “VILA-REAL EN DANSA: Festival de dansa breu” des de 2012, del Festival de dansa de carrer “ALBALAT EN DANSA” i és la co-creadora del festival FESLIDA (2013-16) que va donar  pas al projecte “FES: Festivals d’Arts Escèniques a la Serra Espadà” amb el que es dinamitza la Serra Espadà amb diferents festivals artístics.

És docent de dansa-teatre a l’EMD de Vila-real, única Escola Municipal de Dansa contemporània de la província destinada tant a nens com adults, projecte que dirigeix  junt a l’Aula de dansa de la Universitat Jaume I de Castelló i que també coordina des de 2012.

Presentadora del programa Trau la llengua junt a Xavi Castillo en la seua tercera temporada i monologuista resident des dels seus inicis del programa Comediants, tots dos de la televisió autonòmica valenciana À Punt Media.

Com a cantautora ha girat en acústic presentant el seu 2on disc “Mi otra yo” després del 4 anys girant amb el primer “En mi idioma” amb el que es va estrenar amb temes seus posant guitarra i veu a la banda que porta el seu nom LA PEPA. Apassionada de la literatura escriu no només temes musicals si no poesies, textos teatrals i relats narratius, obtenint menció especial del jurat a la qualitat de l’escriptura al I Certamen de Relatos Breves Valencia Parque Central amb un dels contes del seu llibre “Desde el tren. Cuentos para viajar” que publica en 2017 malgrat que ja havia publicat al 2013 la seua tesi sobre dansa-teatre “El arte de dramatizar bailando” del postgrau de pedagogia teatral que va estudiar a la Universitat de València (2010-11).

Més informació

Tipo de negoci: Ballarina, actriu, productora

Freelance:

Informació de contacte

Especialitats

Videos


Similar

Informació de contacte