Valentí Piñot Duxans

  • Home
Valentí Piñot Duxans

Valentí Piñot Duxans


Castelló de la Plana País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Nascut a Olesa de Montserrat. Actualment viu a Castelló de La Plana.

“Vaig tenir la sort de nàixer en un poble on és conegut per fer la PASSIÓ (vida i mort de crist). Allí va ser on vaig començar a introduir-me en el món del teatre, no us ho he dit però la meua professió ha sigut en els darrers quasi cinquanta anys la de treballador de l’espectacle.

En la Passió d’Olesa, jo era el substitut del substitut, per si el substitut no venia a fer el seu paper. Tant de xiquet com d’adolescent no tenia massa afició a l’art de Talia. Jo volia jugar a bàsquet a la NBA o cantar en els Beatles.

Va ser a partir de finals dels seixanta de segle passat, com vaig començar a enamorar-me d’aquest art. Primer cantant en un grup de folk i després coneixent les primeres tècniques d’expressió corporal, matèria fins aquell temps, pràcticament desconeguda en tota la pell de brau.

Una cosa em va portar a l’altre, vaig tenir el privilegi de treballar durant una temporada amb el grup Comediants i abans que l’atzar em portes a viure al País Valencià, vaig donar classes de teatre i expressió a diferents escoles tant de dansa, com d’ensenyament primari. En aquesta època va ser on vaig coincidir vàries vegades amb el gran mestre i pioner de la narració a Catalunya  Xesco Boix, que a banda de la meua mare i algun mestre em van posar el cuquet i la llavor de la narració dins de la meua ànima.

A l’aplegar a Forcall, va ser on vàrem fundar PIMPINELLES-teatre, creant, produït i representant molts espectacles. El fet d’escriure guions, et dóna l’hàbit d’explicar històries.

Des de principis del segle XXI, he compartit l’ofici d’actor, amb el de narrador. Quasi sempre he narrat acompanyat per una guitarra o un ukulele, m’agrada combinar cançons i contes.

El fet de repartir-me entre els dos oficis el de contar i actuar, segurament no m’ha fet sentir-me mai un narrador pur, malgrat això he tingut la sort de compartir sessions i festivals amb moltíssims companys i companyes de la professió.

Més informació

Tipo de negoci: Narració oral

Productes principals: Contacontes musicals

Freelance:

Informació de contacte

Especialitats

Similar

Informació de contacte