Manel Brancal

Manel Brancal

Manel Brancal


Castelló de la Plana País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Manel Brancal. Guitarrista i compositor.

Té una trajectòria de més de 30 anys d’experiència al món de l’espectacle, on ha desenvolupat la seua creativitat com a guitarrista, compositor, enginyer de so i il·luminador. Estudia harmonia i guitarra jazz amb Ramon Paus i Fernando Marco i composició de bandes sonores amb Arnau Bataller. Participa en seminaris de flamenc-jazz amb Carles Benavent, Chano Domínguez i Jorge Pardo. És diplomat en Sistemes d’Audio per la Universitat de València. Participa a seminaris d’àudio, vídeo digital e integració d’audiovisuals a la seu d’Extron Electronic a Holanda.

També assisteix a seminaris de videomapping i tècniques afins amb Román Torre, programació de QLab amb Mariano García i direcció tècnica d’espais escènics amb Jordi Planas i Jean Louis Monthell.

En teatre entre d’altres ha treballat amb Isabel Coixet, Paul Weibel i Marta Angelst, Alain Vigneau, Ferran Rañé, Magüi Mira, Miquel Górriz, Joaquim Candelas, Juanjo Prats, El Teatre de l’Home Dibuixat, o Carles Santos (instal·lació “Piano cabró”). En cinema participa com a il·luminador al documental “Brin d’amour” de Frederico Custodio.

Com a enginyer de so ha treballat amb Jorge Pardo, Josemi Carmona, Tete Montoliu, Ryoji Ikdea, Carles Santos, Albert Plà, Guillermo McGill, Javier Ruibal, entre altres. Ha fet direcres, estudi, televisió i postproducció d’àudio. Va ser director tècnic del festival Orfim i del Orpesa Beach Festival, així com del Festival Nits de Música de de 2003 a 2007.

Com a guitarrista i compositor té publicats varios discos, destacant el seu treball “Nou de Tàrrega” on adapta composicions de Francesc Tàrrega en clau de flamenc, jazz, tango i música de cambra, editat per la Universitat Jaume I, o el disc-llibre “Mestre de la paraula” on composa música sobre textos de poetes valencians. Ha col·laborat amb Jorge Pardo al nou disc de Monodesnudo, tant en estudi com en directe. També ha composat bandes sonores per a obres de teatre, documentals i curtmetratges. És director tècnic del Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló.

Més informació

Tipo de negoci: Músic, tècnic de só i llum.

Productes principals: Concerts, discs

Freelance:

Altres activitats: Compositor. Guitarrista de flamenc, jazz i música mediterránea.

Informació de contacte

Especialitats

Similar