Teatre de Caixó

  • Home
Teatre de Caixó

Teatre de Caixó


Castelló de la Plana País Valencià / Comunitat Valenciana Empresa

Sobre

Autoexigents i compromesos, Teatre de Caixó treballa des de 2011 per un teatre digne i de qualitat que aprofiti el seu potencial transformador per aportar entreteniment i diversió, però també reflexió i crítica. Creatius i actius, seguim obrint finestres a idees noves i positives.

Teatre de Caixó és una companyia de teatre que investiga els diferents llenguatges dramatúrgics.

Espectacles actuals:

-Buscant una cançó
-Dalí, salvador de si mateix
-Entre llençols
-Aristòtil i Bàtman, un encontre banal

Actualment Teatre de Caixó està conduït per Jordi Collado i Marc Escrig.

 

Dalí, salvador de si mateix

Salvador Dalí, el geni, el surrealista, l’excèntric.
Qui s’amaga darrere de la màscara del seu bigoti?
L’ombra de Gala i la llum d’un dels pintors més brillants de la història. Què és realitat i què fantasia?
El Dalí més proper i humà es filtra a través del seu histrionisme. Prepara’t per endinsar-te al món del irracional, el seu gran somni desperta per a tu.

Teatre de Caixó presenta un espectacle sorprenent, provocador i optimista. Una interpretació magistral i una dramatúrgia ben documentada són els claus de l’èxit d’aquesta proposta.


L’ALTERNATIVA

L’ALTERNATIVA explora les nostres identitats, el que voldríem ser i no som, el que ens dóna pau i el que ens la lleva. I per buscar un poc de claredat ens emboliquem tot el possible, mesclant banyes i vicis, punts de vista amb cegueres, misèries amb virtuts. Un exercici d’autoexploració col·lectiu del que no podem garantir eixir il·lesos. Una oportunitat per remoure el fons de la nostra condició humana i buscar punts en comú en una societat cada vegada més confrontada.

Salva i Fede treballen en un projecte de recuperació de la Memòria Històrica. És una feina delicada que els fa plantejar-se qui són ells per dessoterrar el que està soterrat. El que trobaran els farà transitar per rituals inesperats, volences que costen d’abandonar, pors íntimes i personals… hauran d’agafar al bou per les banyes i lidiar amb les seues misèries.


COM QUEDEM?

El TEATRE FÒRUM és un format de representació teatral que consta de dues parts. Primer un grup de actors i actrius representa una història que planteja una problemàtica social sensible per al públic assistent. Després es proposa un fòrum escènic on es convida als espectadors i espectadores a convertir-se en espect-actors i espect-actrius, és a dir, es convida al públic a pujar a l’escenari, interpretar un dels personatges proposats i actuar una cosa diferent tot buscant com trencar l’opressió plantejada.

En COM QUEDEM? fiquem el focus en com es construeixen les relacions sexo-afectives en l’adolescència. Hem fet una investigació actual i revisada de com els jóvens aprenen a relacionar-se i ho hem recollit en aquesta peça.

La història mostra la relació entre Pau i Lluna, una relació que comencen influïts per les seues amistats i que construeixen influïts pels estereotips que els rodegen. Cadascun vol una cosa i els ritmes no són els mateixos, tenen dubtes, inseguretats, desitjos, creences… i tot això els durà a una situació límit.


Buscant una cançó

El doctor Solfa Redolami i el professor Storva Unmunt són dos Científics Musicals amb una missió molt important: encontrar una cançó desapareguda. I han vingut fins ací perquè aquesta és terra de grans musics i les probabilitats de trobar-la és més alta del normal.

La seua investigació els farà repassar les vides d’alguns grans músics, però finalment…. aconseguiran recordar la cançó que estan buscant?

Una proposta de divulgació musical que apropa l’obra de importants músics valencians d’una manera amena i divertida, amb música en directe i plena de màgia i sorpreses.


3 Cambrers

Benvinguts al nostre restaurant, un restaurant adaptat als seus paladars. Avui tindrem el plaer de degustar un menú cuinat exclusivament per a vostès: un exquisit assortiment d’històries improvisades, teatre fresc cuinat a l’instant amb els ingredients seleccionats pel públic, delícies escèniques per delectar els paladars més exigents.

Un espectacle d’improvisació teatral on el públic dóna el títol de les històries que volen vore i els actors les interpreten al moment.

Tot està a punt, enllestit per fer-los gaudir. Senyores i senyors, bon profit!


PER QUÈ A MI? és un Teatre Fòrum sobre ciberassetjament.

L’obra presenta dos històries independents on es mostren algunes de les formes en que esdevé aquest fenomen: la suplantació d’identitat en xarxes socials, la sextorsió, el sexpreading i les votacions vexatòries.

En una història veiem com Toni, un xic normal, es converteix en víctima de les burles dels seus companys i companyes a costa del seu aspecte físic. Creen el perfil d’Instagram EspagueToni i els “m’agrada” pugen al mateix ritme que baixa l’autoestima de Toni.

En una altra història veiem com la relació entre Elvira i Guillem passa de jugar a enviar-se fotos sexuals (sexting) a una ruptura en la que Guillem acaba divulgant les fotos d’Elvira sense el seu consentiment (sexpreading).

L’obra reflecteix la complexitat de les conductes i finalment tant Toni com Elvira llancen una pregunta: “per què a mi?”.

La pregunta li arriba al públic i a partir d’eixe moment comencem un fòrum per buscar col·lectivament solucions al problema. El públic proposa alternatives de millora, puja a l’escena i adopta el rol dels personatges per actuar les seues alternatives.

Els espectadors i les espectadores es converteixen en espect-actors i espect-actrius, participen activament, reflexionen sobre una problemàtica que els resulta familiar i esdevenen motor del seu propi canvi.

Més informació

Tipo de negoci: Teatre

Productes principals: Obres teatrals

Informació de contacte

Especialitats

Videos


Similar