Vicent Usó i Mezquita

  • Home
Vicent Usó i Mezquita

Vicent Usó i Mezquita


Vila-real País Valencià / Comunitat Valenciana Professional

Sobre

Vicent Usó i Mezquita (Vila-real, la Plana Baixa, 1963)

Tot i que, sobretot durant els primers anys, va temptar àmbits literaris diferents, és com a novel·lista que se sent més còmode.

Va començar a escriure amb intenció literària l’estiu de 1992, després d’alguns intents de poca consistència. D’aquells esforços va nàixer La cançó de la terra estimada. Des d’aleshores, no ha deixat d’escriure.

Algunes de les narracions que ha publicat són La memòria del vent (que reuneix les dues primeres obres, les novel·les breus La cançó de la terra estimada i I en els arbres i en el vent), La mirada de Nicodemus, La taverna del Cau de la Lluna, Crònica de la devastació, Les ales enceses, El músic del bulevard Rossini, Les veus i la boira o El paradís a les fosques.

La seua última novel·la és No sabràs el teu nom (2020).

També ha publicat narrativa juvenil (La retratista d’ànimes), contes en mitjans de comunicació i reculls diversos.

Des de 2013, imparteix a la UNED un taller d’Escriptura Narrativa, fruit del qual és el volum L’arquitectura de la ficció, on reflexiona al voltant de les eines principals que fan servir els escriptors.

Des de setembre de 2019, participa en el magazin cultural Gravetat Zero d’À punt Mèdia, amb una seccio pròpia, “Galerades”, on parla de tècniques i recursos, novetats, anècdotes i curiositats literàries. Abans, havia participa en el programa de ràdio Plaerdemavida amb una secció pròpia, “La bona lletra”, també en la mateixa emissora.

La seua obra ha merescut premis com el Ciutat d’Alzira, l’Enric Valor, Andròmina dels Octubre, l’Alfons el Magnànim de novel·la o el Fiter i Rossell d’Andorra, entre altres, així com el reconeixement de la crítica i dels lectors. A més, ha estat dues vegades finalista del premi Sant Jordi de novel·la.

Ha escrit guions per a teatre i televisió i ha fet de periodista cultural, crític literari i columnista d’opinió.

Forma part del col·lectiu Unai Siset.

És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i de El Pont – Cooperativa de Lletres.

 

Més informació

Tipo de negoci: Literatura

Productes principals: Llibres

Freelance:

Informació de contacte

Especialitats

Similar

Informació de contacte